Nuffnang add

Wednesday, December 29, 2010

BOLA DARI SUDUT HANA…=)

SUME ORG SKG SIBOK PASL BOLA.MALAYSIA VS INDONESIA…N FOR SURE KITE SOKONG MALAYSIA KAN???HEHE…..OK..SMLM KITE TGK BOLA WIF MY ABNG…ABG BETOL K…HEHE….N HONESTLY KITE BUKNLAH TGK BOLA SGT..EMM MEANS THAT KITA LA.ABG KITE DA FOR SURE DOK FOKUS JE…ISH APELA YG BESH SGT NGN BOLA NI EA…TP SEB BEK LA PEMAIN2 MALAYSIA SEMLM TU CM MAMPU MENARIK PERHATIAN AKU..HAHA..CM NK TGK DAN NK TGK LAGI..HEHE…

FIRSTLY AKU SUKE SABREE JERSI NUMBER 2 TU..WAAA MACHO GLER WEI TIME DIE KAT ATS PADANG..WUTWUTTTT…HENSEM GLER..RASE CM AKU NK BERLARI KAT TGH PADANG TU JE NAK TLG LAPKAN PELOH DIE N BAGI DIE MINOM AYER…HEHE….ARITU TIME MAEN KAT KL KAN DIE PAKAI SELUA WANE PUTIH..ARGH TERCABAR IMAN AKU NENGOK..HEHE….SEKSI GLER…HEHE…MUKE DIE SWEET KAN??HEHE….PASTU ADE SORANG NI DA BOLE THN DA MUKE TETIBE JE LUDAH LA PULAK.AISHHH…BLACKLIST TEROS…HAHA….

TETIBE JE AKU NENGOK ADE PEMAIN INDONESIA MCM MUKE ARIEL YG CITER SINETRON KAT PRIMA BUKAN DIRIKU…HAHA…MUST BE HIS LITTLE BROTHR KOT…HEHE…SUKE HATI AKU JE KAN….

HAAA..LAGI SATU AKU SUKE TGK MUKE PENJAGE GOL MALAYSIA…CM MUKE ARTIS KOREAN KAN??MACHO JE TIME DIE TGKP BOLA TU KAN…TGKP BOLA CM NAK PELOK AKU JE..HAHA…MESTI ROMANTIK DIE NI…HEHE..(ADE KAETAN KE??)HUHU..LANTAK LA…TP DIE SMART,HEHE…..

ABG AKU KAN ASEK CKP FUHH..FUHH JE TIME KAMERA TU TUNJUK POMPUAN CANTEK INDONESIA TU…EEE….ABG AKU NI…BERNAFSU BETOL LAH..HUHU….OK YG PELEKYE ABG AKU X MKN PAPE KOT TIME TGK BOLA TU TP AKU LEY MKN NASI SEPINGGN ABES THEN CHICKEN WINGS 3 KETOL.HEHE..SUPERB KAN.???

OK LA AKU RASE AKU X ADE LA MINAT SGT TGK BOLA.TP AKU INTERESTED SGT TGK ORG YG BWK BOLA TU..HEHE………RASEYE DR AKU TGK BOLA BEK AKU G USHA KASOT KE HANDBAG KE..BAJU KE…LAGI BAGOOS…HEHE….HA..LAGI SATU..APESAL INDON SEMLM CNTEK2 EA?ASL INDON KAT CN YG KAT CHOW KIT TU X BAPE PN????HUHU……TGK ORG MALAYSIA…KAT KL PUN CHANTEK..KAT KELANTAN N TERENGGANU LAGI LA CHANTEK..HEHE…=)OK..HAVE A GUD DAY FOR YOUALLLS….HEHE=)EH2…KEJAPP…T NAK MEN BOLA JUGAK TP NGN HUSBND JE.MEN LAM AYER..EH, BUKAN YG TU K..TP NK MEN LAT DALAM AYER MEANS THAT KAT LAM LAUT LA…HEHE…BARU ROMANTIK..HEHE…=))

hidup kite mcm roda bulat..tp roda tu ade yg mahal n murah..hehe

ok..lately ni byk yg jadik lam hidop aku ni...ok..korg bace jgn gelak tau..hehe
  1. aritu g carefour.pastu ngh jejalan n ngn men tipon.tetibe je aku terpijak mop bangla tu ngh mop lantai.upppsss...bangla tu teros stop mop then pndg aku.n i said...alamak..sori..sori..n sori..byk kali da aku ckp sori..cian die..hehe.seb bek bangla lelaki if mak cik indon..mau kene bebel aku kat citu..hehe...
  2. semlm kan aku mc, pastu bgn tdo je nk unline la kan..pastu kan...time aku nk cucuk charger tu kat laptop akak aku..kua api yo...huuu..cuak gler teros tutop plug.haha..pastu sumpah aku x bukak da laptop tu...then bile story balek kat akak aku.akak aku ckp ape tau???eh, ko amek charger kat mane??then aku ckp la kat almari la..then die ckp..ish org x pakai da charger tu la.org pakai charger yg kat bwh katel tu.smlm aku baru je charge.???what???arggh tensen je aku dgr..haha...tu la..nape la aku x msj akak aku awl2 kan..kalo x bole unline..huhu
  3. aku kan if naek tren.kan time org nak blah kan dorg mesti toleh belakg pandg kot2 ade yg tertinggal.aku rase cm nk gtau je kat dorg.eh, awk jgn risau x ade pape pun yg tertinggal.haha...nth la...memg nk sgt wat cm tu...huhu
  4. ok..aritu nek tren ade laki tu pndg2.smpai nek lift berdue ngn die.time tu hati kate jgn nek lift ngn die.tp kaki still jln.seb bek x ade pape wei.fuhh..amin...
  5. ish malu ye nak habaq.tp jgn kate i perasan k.ramaiye yg mencube naseb nk tackle i.tp sumeye i reject.but sumetimes rase rimas nk lyn dorg.kekdg terpkr jugk kan seng kalo kapel.stick kat sorang je.uppsss...i bukan kaki melayan k.for those person n selected person je.yes.im a choosy person.erm tp bukan la chuusy juz hati x terbukak lagi la..rase ok je life x ade bf nieh...hehe..

Tuesday, December 28, 2010

training bibik kerr??




wut wut..semalam aku mc n reason ye sbb nk training bibik tp the worst is aku bgn kol 12.then bibik da siap kemas umh, basoh pinggn, wat bekpes sume..ape kess???haha..kes x selesai.sbbye bukn senng nk pat tdo lame2...kuikuikui...emm alhmdullh for the beginning bibik tu nmpk ok..x kekok sgt time wat keje...juz kekdg aku pun konpius die ni phm x ape yg aku ckp ni..n die phm ke ape yg aku explen bagai2 kat die nieh..kang penat mulot aku je dok sohsehsohseh..huhu....ok before aku explen ape2..kite mest tnye 'kat sane bibik penah pakai ini x??cthye cm washer machine, rice cooker, aircond, heater, iron, blender, coffee maker n etc lah...huhu...then if die cm penah..so explen cenggitu jela...huhu...name die habsah 25 tahun..ade ank sorang...kulit hitam masin..haha...mak kate if die dok cn sebulan mest ley puteh..haha..mak den ni mulot x ley cover...huhu....eh, tp kan die cm x kuat mkn la..ke die pemalu lagi???huhu...tp seyesly bibik lame lagi ok kot...tp memg la awl2 kan..t da lame2 ok la..mak kate t nak bwk die g beli baju n selua.puan salmah saket mate kot tgk baju die pakai..huhu...upppsss...

ok..tukar topic la boring ckp psl bibik nieh...nak dgr cter kelaka x??hehe

smlm kan..kite dok umh sorang2..pastu kan bibik tu da tdo...n kite baru rase lapa.kite call lah mcd delivery kol 10.30...pastu tetibeje abg kite balek then die kate lapa.then kite call la balek mcd tu tmbh order...pastu an sementara nk tggu mcd tu abg kite wat nasi goreng!!!!haha..x sedap weyh!!sumpah x sedap.masin, tawa sumeye ade...die pun tergelak2 time mkn tu then die ckp.aku pun x tau ape yg aku msk nieh..haha...n im totaly run away from that fud.mau ye aku saket peot sok..haha...ee...memg hampeh r kalo laki yg masok dapo kan????hehe..jom layan jap pixture bilik ayer den yg lepas bibik tu cuci.




Sunday, December 26, 2010

fail la nak jadi pencari jodoh orang..haha


wutwutt...sgt x suke ari senin...ok sekang ni pas lunch..keje berderet2 dok tunggu nak kene settlekan..haha...pagi td cm lawak gler kot..huhu...mls r nk cter...kak yana sowang je yg tau..hehe...ermm pasl title kat ats nieh.huhu..kateye nk kenen2 kan org tp apesal cm fail je aku rase..haha..aku memg x sesuai kot...asl aku nk macth kn je..dorg ckp cmni 'nape u anta msj cmtu??i nk kenal ngn u kan??"..then aku pun ckp...'i x ready lg nak kapel...n act kan kwn i tu single, cantek, baek n memg nice la...huhu...tnye kat laki len pun cmtu gak...agakye aku kene amek nombor phone dr org len kot..yela aku pun x bape nk bijak kan sah2 la number yg ade kat hp aku tu sumeye yg berminat kat tuan punye hp..hehe..tp nk wt cmne tuan punye hp hati die da kering kontang...haha...nmpk sgt la aku ni x pakar lam bab2 cari jodoh ni..kuangkuangkuang....


act korg nk tau x pebende yg kelaka gler tu...act cmni ade ke aku g book meals utk bos aku sumeye nasi lemak.pagi tengah mlm sumeye nasi lemak..haha...then die pun merungut la...nasi lemak je u bg i mkn..u bg la nasi beriyani ke roti canai ke..haha...korg bayangkan aku gelak time tu sampai terkelua sore ayu aku ni..haha..lawak2...tp ape la yg bole aku ckp time tu melenkn sori encik..hehe...pastu gelak lagi..haha...adoi...secretary ape la aku ni k
an..hehe..sory bos!

Friday, December 24, 2010

ish bibik pulak!!!

wutwut..tomoro my bibik is coming kate cik elly org indon yg jadi ejen carik bibik tu..huhu...welll, cmne la agkye ea nnti...bibik yg lame sgt okeh.bibik yang ni???x tau la kan..huhu...hope baek la kan..hehe..erm tp aritu da tgk pix bibik nieh..erm ok la x mude n x tue sgt...yela if muke die cm rossa..payah lak kang bapak eden pun terpikat..huhu..bukn je bapak agakye bertenggek r mamat2 bujang tu dok sembang petang kat umh aku everyday..huhu..bia la tue ckt kan...dah sah2 die dtg cn nak crk duit utk family die kat kampung kan..huhu...cakap pasl bibik ni mcm2 cter la aku dgr sumeye dr family aku senndir.abg n kakk aku pun sumeye ade bibik.mcm2 la bibik dorang ye feeall...huhu...ade yg every weekend kene anta g umah sedare dorang pastu biler nk pickup dorng balek ade je hal ye..aikk cm kite lak kuli die kan..huhu...ade yang gatal ngn jiran la..tu kes yg bibik mude la...x habes2 ngn henpon die..huhu....yela mude kan...pephm je la...bibik abg aku yg satu ni lagi besh..die tglkn umha abg aku then bagi surat ckp die saket cm kanser lam otak..haha...x pela seb bek die x curi ape2 kan...huhu...ermmm hope bibik yg nak dtg esok ni ok lah...ok...for sure pingnn n sudu n cwn n whatever she will use, it's must be difference from us.dlm kate len no sharing2 ok.aku x suke...frst2 memg kene garang jgn bagi muke.then da lame2 baru cm wat cm family sendiri...huhu....

Thursday, December 23, 2010

baru download photoscape kat pc opis la katekan..hehe




sebbkan bos i g outstation 2 hari.so i saat lah free sampaikan sempat dolod potoscape kat pc i yg selalu hang out ni.(hang act)..hehe.....act kat my laptop ade dah tp laptop prob so x ley un lak...huhu.......so ni kireye cm batak la...hehe..batak dok edit pix..haha...padahal time dulu da muak da dok edit nieh...kuikui...upppsss juz nak share act pagi td nmpk iklan vacancy as a secertary kat city link then i pun anta la resume tup3x sumone dari city link call.his name is mr trinesh.dgn speaking yg cam pekat sgt...die ask me for the inteview next monday.so i said, tuesday should be nice...hehe...so tuesday on 9.30 i should arrive at that place.wow..takot gler...so this weekend is totally for my preparation for that inteview...huhu...n then for a confirmation i call balek mr trinesh tu then ask him about the position...so he said that's for a secretary for sales manager.














for those who interested.

okeyh.refer to the subject above haha...this is for those yg berminat sahaje ok.yang x berminat x yah sibuk nak bace..hehe...kite nak jual kasot.hehe.....ok ni details pasl kasot nie ok....

  1. never use even for a once
  2. nose
  3. size 6
  4. black colour
  5. rm 50
  6. wif paper bag n box.


abaikan la kotak mineral water tu..hehe

ok...for those yg interested sile tekan butang button number ni hehe...0193113418 or kalo malu nak call ley ym kat anna_luvdaseamuchizz@yahoo.com or ley emel kat anna.indah@gmail.com.

Wednesday, December 22, 2010

beli burger errkkk...

setelah bertahun tahun...adelah lam 2 tahun gak r aku x jejak kaki kat kedai burger area umh aku tu..hehe...ha...lame kan??nmpk sgt aku ni x suke berjln kaki kat area umh aku tu..hehe...buknye mls tp ramai sgt lah kutu rayau..eee,,,x suke ok...mamat2 yg nth pape dok melepak tepi jalan tu...eee...annoying sgt..huhu...ok dsebbkn kat umh x ade orang n tetibe je cm nak mkn burger..so aku pun redah la jalan kaki g kedai burger tu...so dlm on the way tu ramai la mangkuk2 hayon yg menegur...huhu...first tego : hai, x keje ke arini???.ok..lam hati aku, gler ke ape mamat nieh???ni kan malam jadah apeye aku g keje mlm.?ermm bkn ke org selalu tnye x g keje ke arini time pagi2??ish...wat aku dok terpkr2 je r...sengal betol.!!then scnd tego: assalammualaikum,,,ley kenal???ok..yg ni ayat bese la.then aku pun menyumph lam hati, asalammualaikum!!asalammualaikum,cm lah ko baek sangt.huhu..tetibe je teregt citer hantu yg kum kum yg fasha sandha berlakon tu..waaaa...seyesly aku takot..cepat2 jalan kaki.haha...ngokngek betol la...huhu..ok..certite pasl tegor2 ni kan...byk kali kot time aku jalan org tegor..hehe...ok.semlm time aku jalan balek keje aku bwk paper bag nose.then abg tu tegor, beli kasut kat nose ea??huhu...whatever...then, ade abg ni pun everytime aku jalan die tegor, hai..g keje ke???sombongyer...ermm...abg2..ko kan da kawen.gatal ye ko ni kan...abaikan jer abg nieh..huhu....seyesly la aku x suke org tegor2 aku cm tu...muke aku x kan tersenyum k melenkan org tue o budak2 o perempuan yg tegor aku.if lelaki.ah..x ade makneye la aku nak tegor...hikhikhik....=)...

Wednesday, December 15, 2010

kate die...


mesej die kat saye...

hana, org da kapel balek ngn dak kolej 2,
hope hana paham, org x bole lupekan die, org syg die sgt2..
skg die pegg fb org, jgn anta bkn2,
hana phm kn mcm mane org syg die...
hope hana jumpe org yg sayang hana, n hana syg die...

mudahya lidah memainkan kate...
melafazkan bunyi tanpa perasaan..
serangkap ayat di sebalek seribu perasaan...
hatikuu...
hatiku sudah alpa dgn ini..
dgn kata ini...sudah tidak menjadi kesan dlm hatiku...
hatiku...kelam tiada perasaan..
bukannya sekali kau ungkapkan ini...
tapi sudah lali di halwa telinga ku...
jadi.......
ku anggapkan ini suratan takdir antara kita memg tiada jodoh...
bukanlah pertama kali aku kecewa..
malah sudah jemu untuk menyapa kecewa itu..
jadi ku biarkan sahaja hatiku tiada perasaan..
jaoh sekali rasa cinta untuk kaum adam...
aku sudah lali dengan perangai mu...
aku sudah lali dengan kata2 indahmu..
jadi haruslah hati ini kebal.
sekebal tembok cina...
semoga engkau bahagie...
hati ini akan ku rawat bahagia.....

n plus, i forgot...

wahai c lelaki yg bagi mesej ni..
jgnlah perasan bhwe aku akn menanges sbb ko.
u're nothing in my life

Monday, December 13, 2010

salahkah saya sekireye saya totally x ade hati untk kapel lagi...

ape nak cakap ea??kejam ke aku kalo x layan laki yg suke kat aku?? how about 'karma'???ermm tapi my hati da x ade rase cinta kat sape2...da serik agakye...tapi nape ade org lagi yg try nak ayat aku nieh...memg x dpt la...hati aku ni da x cam dulu lagi kot..dulu time poli bole la still melayang2 indah ngn janji manis mulot lelaki haprak kan....tapi sumtimes takot jugak sebb da banyk kali reject org(upps kat cn bukanlah nk kate aku ni hot ke ramai org nak ke kan)..hehe...yela takot t bende ni jadi balek kat aku..tp seyesly la ..rase cinta n nak sayang org tu memg da x ade...the meaning of luv bagi diri aku ni da totally diference..so...mane2 laki yg kat lua tu...please understnd my situation.kekadang luke kat hati tu amek mase yg lame utk ok....so.im a single lady.=))). and the fact is aku still saket sbb dtinggalkan.sangat takot utk kapel lagi.seyesly.

Thursday, December 9, 2010

senang je nk hilangkan stress cik hana.hehe


hye sume.gler memg x gler sgt la sbbye aku update blog ni time pepagi kat opis...time sume org ngah bz..huhu...tp aku ilek lagi.padahal ade je keje yg kene wat..x pe make it slow ok..haha...pagi2 td masok je opis.bos aku da kua bilik..bgtau kerje2..erm kalo la die bagitau aku dapat bonus 1o bulan gaji ke...kan beshh...aiyaakkk..wat a dreams la kan nk dpt bonus..haha...

ade one thing pasal diri aku ni yg aku sendiri x sure.sbb time aku cm stress o sawan babi aku ni dtg.aku suke jalan sorang2...pegi je la mane yang aku nak..hehe....dah tu semlm pulak nabiha x ade kat umh...then sbb nk tunggu die balek aku pun g la melepaskn tekanan,ye la kan.em since keje ni cm byk pulak bebann lam paleotak...maybe secretary yg len keje dorg x cam aku kot.my bos is so workhoalic.ermmm...kalo bole weekend pun nk soh aku tertonggek kat meje ni..hhuhu....

nak dijadikan citer aku pun bawak la hati yg tertekan ni g kl sentral..hehe....pastu g makan kfc.aku oder set nasi ngn ayam tu then ngn egg tart,gler sedap egg tart die tu weyh...sedp gler tau...pastu sampai x sedar diri habes upeye ayam yg 2 ketol tu.haha...pastu last sekali mest la kene beli sumtink kan.aku beli baju yg da lame memg aku aim..hehe...ok...this is me.kalo aku cedey ke ape ke aku mest nak beli sumtink.lantak la kalo sepit rambut yang satu tu pun kalo aku beli aku da lege da...haaa...terok kan perangai aku???mak pun da bsg da...kasot, baju, beg,,,da byk da lam bilik aku..hehe...hanger pun kene tambah...mak pun nk tmbhkn almari lam bilik aku...tp kan yg pelekye aku x penah kesah pun pasl almari yg ade lam bilik aku tu.tp mak aku lak yg bising2 nak tambah almari...huhu....sampaikan aritu aku dgr mak aku ckp ngn akak aku cmni "nthla ana tu.mak da kecik hati da nk beli almari kat lam bilik die.asek x nak je.."..haha..kelaka gler mak...then aku ckp ngn mak..mak ni tu pn nak kecik hati..belila cepat..hehe...tp sumeye nk kene tunggu aku jugak.sebb aku kene kems part yg mak nk letak almari tu..hehe...tp nth la aku rase sejak keje ni lagi terok aku bershopping.paleng byk baju la...every month mest 2 3 pasang.aihh...but im hepy wif that..haha..lantak la..shopping la selagi ade ok...shoping sorg2 pn okeyh.honestly, aku x ade la perlukan lelaki sgt dlm hidop aku ni.n then aku x ade la mcm any gurl yg kat lua tu.yang always nk boypren dorg temankan.oopppsss...cm terlebey je ape yg aku ckp ni.haha..jgn mara k...huhu..bubbye.nk wat keje jap.hehe


bila rasaku ini rasamu..

sanggupkah engkau menjadi diriku...
menanti sesuatu yang x mungkin menjadi miliknya...
sanggupkah engkau memikul rindu yang sebeban ini??
sanggupkah engkau menanggung kasih yang tak bertepi ini...
seperti langit dengan bumi..
seperti pantai dengan laut...
seperti pc dgn keyboard..haha
asl sajak je nak cedey kan.cube wat hepi2 ckt..
hehe

seperti nasi dengan lemak...
seperti hana dengan baju baru, kasut baru n bag baru..
x dapat dipisahkan...haha

sengal!!!

act nak mengulam rindu ngn sajak tp x syok r kan kalo asek nk sedey je..
hehe

kalo nak cter pasal saket hati sampai mati pun x abes kan...huhu
aku sedey smlm aku call die tp die angkt n x nak ckp tp aku dgr kwn die ckp. da putus pn nak kaco g ke.

fine. aku teros letak n sumpah dgn diri aku aku x kan carik die lagi.
pegi mati la die.

eh, bising r bangla ni da r pasang rak fail kat meje aku...terpakse aku online kat meje kak mieza..hehe.pastu slumber je cmpk handbag aku yg cumel ni..hehe
k la...bubbye..=)

Wednesday, December 8, 2010

MALACCA ON MY MIND

yuhuuu..setelh agak lame aku x update blog ni..then tetibe je arini aku rajen la pulak kan nk type laju2 sambel usha pintu bilik bos aku.takot2 r die kua tetibe kang die nak bace pulak blog aku ni.haa...mati la aku..hehe....so. how's my life??hehe...erm byk je yg happen.hepi, cedey, mkn hati, mkn paru sumeye ade...hehe....tp yg paleng besh is my trip to melake ngn kak ct n fafa...hehe...cter ye bermule mcm ni.................

act weekend ari ahad tu kiteorg memg plan nk kua.n aku egt kua nk p sunway pramid ke mid ke.tup3x..dorg nak g melake pulak...tp bende ni memg da planning dr dulu dah.haha...tp aku x expect la nk g weekend tueh....

so aku memg x nk pegi.sebbye kalo g melake mest balek lmbt kan???nnti mak bising pulak..huhu
mule2 fafa mesej aku, then kak ct...tp stil aku ckp x bole..kalo g sunway piramid memg aku on je..hehe

then, punye la ketegak c fafa tu stil call aku pujok aku soh pegi jugak...pastu an nth mcm mane aku ckp..kalo g pd x pela..eh, pastu aku baru terpkr alang2 da g pd tu nape x g melake je???haha

then sbbkn x nk hampekan besti aku tu..aku pung pegi la..hehe..tp aku anta msj kat fafa soh kejot aku kol 7 sok pagi.takut oversleep pulak.almaklum la bak kate mak aku 'kalo x tido x bole ke??'..eh, cm x related je.abaikan jelah..hehe

so kol 7.30 aku da kua.my abg sebenar agkat 9kalo aku x tulis sebenar mest korg egt abg syg2 an)...x wooo...hehe...then g kl sentral jln kaki sume..hehe..tipu je..nek tren la...pastu an aku tunggu ktm then dodok sebelah makcik indon minum redbull!!!gler ah makcik tu.mest kuat kan!!!hehe...ok.abaikan makcik tu.kite proceed...hehe

sampai kat ktm klang.dlm hati aku cm suprised.oh ni ke ktm klang.frst time jejak pulak kan..huhu..then nampk fafa lambai2..hehe...fafa chantek.kak ct jgn ckp la maken meletop..hehe...

then, bila hana, kak ct n c menggelupor fafa ade dlm sebuah kete. aku rase kalo ade semut lam kete kak ct tu, semut tu mesti nak terajang kiteorg kua...hehe...

pastu kiteorg pn ikot la signboard nk ke melake..finallye sampai jugak.hehe..egtkn sesat tp well..kiteorg ok je..haha...best gler kot jln2 kat sane...im juz wanna to say that melake is so unique places...the fud n the building was so great.mls weyh nak cter pjg.tgk je la pix aku kat fesbuk tu..yuhuuu....bye2..

Thursday, November 11, 2010

imagine je ni tau.huhu

selaluye org suke lunch kat kedai makan kan???tp aku len.tapau n mkn kat opis...tp honestly aku lagi suke cm ni.tp x everyday la.ade la hari2 yg g mam kat lua kan...tp syok la bile mkn reramai byk je topic yg terkua..hehe...memg bole release tension gler ah...hehe....aku an selalu bayangkan kalo aku da kawen t cmne la aku nk handle life aku.maksodye cam pas balek keje, nak jage anak, jage husband lagi.....

yela aku yg single ni pun balek keje kalo ponat teros pengsan x sedar diri.pastu bangun cam blur2.nak kene mak tampar baru tersedar(aku tipu je nieh.gler kalo mak aku nk tmpr aku)..haha...pastu memg x wt pe la.tgk tv je pastu mknn sume da ready je.tgll tunggu nk masok mulut.pastu baju pun men campak lam bakul.weekend mak ade, mak yg kutip basoh.aha...wat a life...tp cube imagine kalo da berkeluarge?gler kalo aku nk wat aktiviti yg selame ni ada jadi rutin aku.ermmm pas balek keje mest la nk tgk anak, nk wat dinner sume an???tp an aku rase bende ni sume bergantung kat tuan punye badan tu sendiri kan??cmner care die uruskn sume tu....yela...aku penh tnye kakak aku yg da ade family.ko x penat ke wei???then kakak aku ckp.nnti kalo ko da kawen ko fhm lah.penat tp ko tgk muke ank ko nnt hilg je sume penat tu...hehe....ermm aku pun rase betol la..but i gott my own planning la...if aku da kawen nnt an aku nk cmni.................

kol 5.45, husbnd aku da terpacack depan opis utk amek aku...pastu kiteorg g jln2 mkn2 sume...pastu balek umh, mandi sesame(eh, ni cm x senonoh je,.tp bile da kawen x pe kot)..haha..solat sesame, mesre2 n tgk tv sesame...hehe...pastu ehem2..aha...(biala kate pn imagine kn)..hehe...cop2.cm lupe sebentar bile pulak aku nk iron baju, kems umh sume????
ok.if aku belom ade anak.aku akn makesure aku kemas umh mlm b4 g keje.n iron baju on weekend!!!!!

then, mintk2lah suami aku x mls, atleast kalo x nk tlg aku wat pape pn, jgn la bagi semak umah...hehe......pastu bile weekend sesame kemas umah...then...kalo aku penat die ckp `x pelah syg kite mkn kat lua ea'...(haha, kuat tol aku berangan nieh)..hehe....yela aku kalo bole x mo mkn lua sgt...nk die mkn mskn aku je...hehe.....

ok lah sampai cn je.kepada bakal suami i.cube2 la bace entry ni.aha....x saba nk dgr org ckp ni `awak ngn husband awk nmpk secocok la..sweet sgt, `baby yg cumel ni anak puan hana ke???'
aha...completeye my life time too an....

but dis is all about my own imagination!!!!!!!!!!!!!!!layaaaaaaaaaannnnnnnnnnnn..=))

kenape masih perlu begini???

kenape masih perlu meratapi kehilangannye???
kenape masih perlu menangis tersedu2??
kenape masih perlu tutup muke n ckp dlm hati `im a looser'?
kenape masih perlu tipon die??
kenape masih perlu mesej ` i rindu u'?

omg, kenape masih buat mcm sume kat ats nieh???

indahye kalo dunia ni ade magic. first wish aku, aku nak die balek....aku nk betolkan balek ape yg salah.....

tapi tu sume juz imaginasi aku je kn...hehe

erm besye bile x pakai pape n tido ngn selimut je.pastu menangis sorang2.smbel pegang pon n call die.huhu....tp unfortunately die reject call saye.haihh..sedey.teros tutop selimut sampai muke then im cry again.pastu kua bilik crk fud sbb lapa.~

Wednesday, November 10, 2010

wat a life means to u??


bile saye persoalkan ape yg saye nak dlm hidup saye tanpa fikirkan family.jawapan ye is nothing.saye nampk bende yg kabor...

tp bile saye persoalkan ape yg saye nak dlm hidup saye dan time tu saye egt mak, abh, kakak n abg saye...yese..i got the answer.....

dulu time saye sekula..saye selalu mintk duit dr parents.skg ni bile saye da keje..baru la saye tau makne duit tu..haha

sushye nak dpt duit tu kan...bile dpt pulak die kua cm ayer..aiyak..payah benar nak sekat..haha...
barula egt time abh bagi rm 400 o rm 500 sebulan time x dpt pt sem las aritu.hmmm...aku nieh nk byr ptptn pn mls.ni kan abh bagi sebnyk tu..

tu la time tu kite x penah pkr kan betape sushye parents kite ni nk carik duit.kite ni lak senang2 je nk mintk...huhu..gler aku realise skrg..haha.....pastu bile dpt duit kite ni kekdg x gunekan betol2 kan...beli bende yg x patot...pastu bile x cukop duit mintak lagi...

hmmm saye tules ni sume sebb sikap saye sendiri...sbbye baru tersedar bile da bergaji nie...hehe....tula kan pergorbnn ibubape.....

ermmmm....bile da besa ni baru la cm faham sume tu..kalo x dulu men mintak je..hehe.....

saye selalu fkrkan orang yang susah n die kene tlg family die sdg kan gaji die pun x seberape...
ermmm......tp saye ni.gaji asek abes kat beli barang je...bagi mak je duit.sbb abh x nk.nk bagi kat biah..ish. x ley plak.die da dpt duit monthly.haha..ko kakak ok.ko yg patot bagi kat aku..hehe...
so..duit juz abes kat shupink n huhahuha je..ish3x..sumtime bile kenang balek.terokye life aku nieh..haha....

ermmm im always trying to be a smart person. maybe gurl yg sebaye saye skg ni dok umh sewe kan???tp saye still dudok ngn family.sebb mak saye x kasi saye dok lua.die kate die x ade teman...kekdg mak la kwn rapat saye tau..selalu sgt bg comfort zone kat saye...hehe....tp kekdg kiteorg gadoh gak..haha...pastu saye masok bilek hempas pintu kuat2..tp x sampai setengah jam saye kua balek.and everything was going fine back.haha...sbb mak ngn anak kan....
then bile saye beli pape mesti tunjuk kat mak..sangat suke bile mak pun suke brg yg saye beli..hehe....erm lastly nk ckp.saye x kan lupekan pengorbann mak n abh....so harap2 ank saye nanti pun akan cmni...yesh maybe die akan terslh memilih kwn, fail dlm stadi n frust mcm saye jugak...tp die still egt parents n agame die....x ade sape yg perfect kan..everyone got their secret rite???and everyone do the mistakes....it's a life....and always remember that everything u give, u will get back....

kekadg saye dok diam2 selalu terpkr act saye ni da byk cm berdose kan..huhu....yelah if kite tgk zaman nabi dulu ngn skg byk gler berubah....lagi2 kalo dgr dose tentang aurat ni..ermm takotye..tp kenape still saye cmni??huhu....x pela...pelan2 la berubahye cik hana oi...hehe.....


betol lah org kate didikan dari rumah...

didikan dari rumah????
didikan dari parents sgt penting raseye bagi saye..
bukanlah ape..ape yg mak kite o bapak kite wat selaluye kite akan ikot, rite???
saye ckp ni sbb saye baru tersedar yg bnyk yg saye wat sekang ni ikot style mak saye..haha
cuntuhye????

  1. kalo masak, bawang putih sgt penting bg saye.sbb mak saye kate bwg puteh bole sedapkn masakan kite.
  2. jgn sesekali letak ajinomoto.sebb mak saye x penah mask letak ajinomoto since kiteorg kecil..huhu
  3. cili kering tu potong2 pastu rebus then blender, pastu letak lam fridge.sebb nanti senang kalo nak masak sambal kan...tu mesti..hehe
  4. pastu kalo basoh pinggan, mesti lap sume sekali kat tepi sink tu...gosok2 abes la..haha..sbb mak kate kalo kite basoh pinggn then biakan je kat tepi2 tu nmpk sgt kite mls kan..huhu....
  5. pastu kalo mkn mest x ley laok byk2..haha....
  6. suke beli baju, kasot n handbag.ni memg ikot perangai mak...hehe
  7. tapi perangai abh, saye x selalu ikot..haha..abh kalo nk g mane2 pepagi da bgn.tp saye ngn mak x cam tu lgsg!!!haha....
  8. abh kalo nk balek kg.mlm b4 da g petronas, isi minyak n beli pe yg patot.tp saye ngn mak...b4 balek kampung ley sempat singgh mane2 dulu beli buah tgn utk tok...haha...
  9. lagi satu kakak saye pn same...b4 nk g beday chacha baru nk g beli present...last minute betol..hehe

this is for selingan je...yg happens lately ni..hehe
  1. ari weekend tu mak soh saye goreng ikan...pastu an time nk letak ikan lam kuali tu tetibe je mak saye dtg...pastu mak saye kate ape tau `ish, artis sabak bernam ni goreng ikan cmni ke',,haha...sbb pe tau...time saye nk letak ikan tu punyela jaoh gler.pastu lari..haha...takot minyak weiiiii...percik gler punye minyak tu x ade belass kasehan lgsg...hehe...mak memg cmtu suke je perli saye artis kuale selangor la...haha...
  2. semlm time nk balek terserempk ngn kete rush bos saye, egtkn bos saye rupeye org len..wahh sgt naseb baek..kuikuikui....yela saye kan rabun..ish3x...next time kene careful lebey...hehe
  3. weekend aritu kua ngn ija n emi...gelak gile2 punye..yela kawan time sekul teknik kan..byk gler ah kenangan..hehe....sebbye satu kelas ade 6 org gurl jekn..yg len sumeye lelaki so rapat la gegurl sume nieh..hehe.....
so...raseye hidup kite ni memg byk terpengaruh oleh parents n family kite...kekadang baru realise fungsi family ni kan..hehe......p/s: ish td an ade pompuan tue bengong call opis saye pastu bising2 r...wtf...!!!!terus x ade mud nk update blog nieh.huhu

Tuesday, November 9, 2010

awak percaye kat cinta???saye da x....

awak percaye kat cinte???
saye da x...
arini die bole mesj sayang2....
awk da mkn??
awk da mandi??
saye rindu awak...


x mustahill juge nanti die akan abaikan awk...
layan awk mcm kaen buruk....
x penah reply msj awak...

die boleh berubah sekelip mate je awak...
dulu saye x bole hidup tanpe die...
bukak mate je saye egt die..
sampai hati die awak...
die tinggalkn saye mcm tu je....
tau x die sushye hidup saye lepas tu???
penah x die rase sume tu??
tau x die..betape hampanya saye bile bgn dr tdo..
tiada msj dari die???

ape yg die tau selame tu..
hanya tau saye ni curang n playgurl.
tp die x tau cite sebenar...

salahkah saye apabila x mempercayai cinta..
sebb saye da gagal..
sgt gagal dlm bercinta...

sayuye hati saye bile tgk org len ngn bf die..
saye penah cam tu tp 2 tahun yg lepas...
awak...dlmye luke yg awk tglkn utk saye.....
2 tahun awak....

tabik hormat kat awk.sebb wat saye cmni.tenkiu.

mak pun lebey kurang aku je..haha

hana : mak, bangun..nak checkup kan pagi ni???org nk cepat
nieh..nak g keje
ngn mak n biah sekali...cptla mak
bangun...

mem salmah : ana da mandi belom??kol bape ni?
hana : kol 7!!!lom mandi lg!!!
mem salmah : ok2..g mandi dulu, pas mandi kejot mak balek..


???????????????????..pedie??mak pn lebey kurang aku..suke sgt pas org kejut.org tu kene g mandi dulu.then baru kejut aku..haha...yela an..kuah mane la yg x tumpah ke nasi..haha.....
p/s : seb bek mak on time.hehe.....=)))..cam bese la.aku tuka bilik ayer ngn mak.mak suke mandi tolet lua.aku suke mandi tolet mak.heeeeeee..ok la tu.=))

Monday, November 8, 2010

cedey wei

td an...g keje td mak n my sis biha yg anta..pastu an..time nk kelua simpang tu kn..mak kate nk bwk kete ni mate kene ok...pastu mak kat lagi,'hana..nnt mate tu kene tgk betol2..'...pastu cm hampeh je biah kate 'nak tgk apeye mak, lesen pn x ade...tgk bukit pn da menggelabah'.........hahaha......huhu..sedey wei...kuang asm c biah tu!!!ermm nth bler la aku nk dpt lesen ni.but im otw to get that shit thing okeyh.haha.da sampai cn je nk ckp.!!!

Sunday, November 7, 2010

mls nak tules.tgk pix je la ea...

dis one...weekend ari tu g ou ngn ija&emi...seyesly asek gelak je...haha..sume psl 4 & 5 meka 2 terkua lagi...hehe
seyesly sedap...nak lagi.lagi dan lagi..hehe

ni time kat hulu yummi time deepavali aritu..hehe....g mandi...

kak wani, kak yana n meee.....









Wednesday, November 3, 2010

cam anak aku la pulak c kiki ni...huhu



u kno wat sekang ni yg paleng rpt ngn aku is kiki..hehe...suke sgt lepak lam bilik aku tu... da bape kali da aku terkejot time bukk lampu bilik..huhu...ade je c minah tompok tu landing kat ats katel aku...sbnrye citeye gini..time weekend aritu aku sajeje bawk kiki tdo ngn aku...belai2 die sume...pastu pas aritu..ari2 lak die landing ats katel aku nk tito.aku bkn ye x bagi an..tp aku ni tdo kuci pintu.yela ank gades kan..kang tdo terkangkang x sopan lak abg aku nengok..hehe...lagi2 kalo pakai..ehem2..hehe..so mestila nk kunci rite???g pn aku selalu pk kalo kunci pintu hantu x kn masok kan???tol x??haha...mak aku selalu ckp..biala kiki tdo ngn ana...aihh..tp aku kate mane bole. t die nk berak cmne??mak kate ..x adeye die nk berak mlm2 bute tu...hmmmm....tp aku stil x bagi...aritu da penh sekali tdo ngn kiki..bgn2 abes muke aku calar...tu la las aku bg die tdo ngn aku..hehe...tp kiki cumel gler kot..manje sgt...hehe..nak tdo ats comforter je.huhu.... p/s : kite kan selalu pas mandi berkemban pastu kalo abh ade..kite jalan cepat2 masok bilik...takot abh tgk..kite selalu pkr kekdg berlakuye sumbg mahram tu ade jugk sebb diri sendiri kn..hehe....tp kite x kesah..hehe

tgk gmbr kiki jap...huhu


Thursday, October 28, 2010

kat bawah katel saye..

ade.....
  1. papan LK
  2. getah rambut(macam2 bentok n wane)
  3. kotak kasut+kasot heels time dsk dulu...
  4. topi g joging (wane piink)sekg da x pakai
  5. paling byh sepit rambut...
tau x nape aku tulis bende nieh sume?sbbye...semalm aku beli magazn wanita...pastu cmpk ats katel pastu nak amek la magazn tu letak lua(lam hati kate, t mak ley bace)..x dan aku nk amek.mazagns tu terjatoh bawah katel daaaaaaaaaaaaa..............then...i like my papan lk tu..haha...before tdo mesti tgk papan lk tu...apedaaaaaaaaa........seyesly papan tu x patah lagi...makneye die memg suke dok bwh katel(act papn tu kat kepale katel yg ade lubang..so ari2 aku nmpk papan lk tu)..hehe...
saje nk cakap ni..
lukisan kejuruteraan!!!!

Wednesday, October 27, 2010

teregt kat die lagi..

aritu g mam ngn mak....
then, saye oder nasi goreng n telor bistik n bali suam..
damnn...teregt gler kat die...

u...egt lagi x.....
time kite dari poli otw nak balek kl...
kite g mam jap kat mane nth ngn kwn2 u...
u oder mam nieh...
tu frst memories kite mam same2 kan...
i asek egt je u...
ape yg u makan..
ape yg u minom..
ape yg u suke..
ape yg u x suke..
sumeye fresh lagi kat mind i..
cmne ni u??
cmne nk lupekan u??
bialah i mcm ni...
i da x nk kapel n frust..
i hate that thing.
lepas clash ngn u sumeye nothing.
bialah u pun da bahagie ngn die..
i redha...
miss hana....

ym ngn my sis..x ley blah

hasidaahmad: http://dahliahomestaybukitmerah.blogspot.com/
hasidaahmad: wat family day kt sini
anna_luvdaseamuchizz: kat bukit merah ke?
anna_luvdaseamuchizz: mahal betol da (rm 650 pernight).
anna_luvdaseamuchizz: bek balek kg dok umh wati..hehe
hasidaahmad: ada swimming pool tuh..aku sponsor
anna_luvdaseamuchizz: wahh..
anna_luvdaseamuchizz: kalo ko sponsor memg x ade hal la..
anna_luvdaseamuchizz: hehe
anna_luvdaseamuchizz: bile nk pegi...
hasidaahmad: ari tu aku ajak ko xnk g kt PD...
hasidaahmad: mat salleh je dok kt situ
anna_luvdaseamuchizz: yeke..
hasidaahmad: mmg best..
hasidaahmad: ko tgk pic aku kt fb
anna_luvdaseamuchizz: pantai die bes ke
hasidaahmad: bess giler...staff kt situ sumer ckp BI....
hasidaahmad: kiterog pn kene speaking je la
anna_luvdaseamuchizz: huhu..
anna_luvdaseamuchizz: owh..
anna_luvdaseamuchizz: yg bukit merah ni nak g bile?
hasidaahmad: ntha la...abh x sihat camner
hasidaahmad: aku nk deepavali nih
anna_luvdaseamuchizz: abh da ok la..
anna_luvdaseamuchizz: kasi mkn ubat betol2 je..
ok la..
anna_luvdaseamuchizz: deepavali nieh??
anna_luvdaseamuchizz: cube ko tnye not dulu.
anna_luvdaseamuchizz: ok gak tu..
hasidaahmad: ko join aku raya haji la..aku p PD...
hasidaahmad: bukit merah jauh sgt...abh nk jalan jauh2
anna_luvdaseamuchizz: owh..
anna_luvdaseamuchizz: erm deepavali ni jom la g mane2..
anna_luvdaseamuchizz: hehe
hasidaahmad: aku mmg nk balik kg...wati balik sini kot...
anna_luvdaseamuchizz: owh yeke..
anna_luvdaseamuchizz: ko ni keje ye balek kg je..
anna_luvdaseamuchizz: huhu.
anna_luvdaseamuchizz: wei bape rm ko bagi bunge n coklat tu kat kak?
hasidaahmad: dh tu apis nk jmpa mak dia
hasidaahmad: apsal ko nk ke
hasidaahmad: wahahahah
hasidaahmad: rm98 jer
anna_luvdaseamuchizz: nak la jugak.
anna_luvdaseamuchizz: beday aku lagi 2 minggu nieh.
haha
anna_luvdaseamuchizz: aku x nk bunge nk bende len..hehe
hasidaahmad: penampar nk...
anna_luvdaseamuchizz: haha.
anna_luvdaseamuchizz: bagi r..
tedi bear ke ape ke.
anna_luvdaseamuchizz: hehe
hasidaahmad: dh mcm tedy bear pn nk tedy bear lg
hasidaahmad: nnti aku pikirkan
hasidaahmad: brape hb
anna_luvdaseamuchizz: hikhik..
14 november..
anna_luvdaseamuchizz: hehe
anna_luvdaseamuchizz: aku x nk tedi bear wei.
anna_luvdaseamuchizz: bagi beg yg cantek2 r.hehe
hasidaahmad: srh la bf ko bg..
anna_luvdaseamuchizz: ala..aku mane ade bf lah..
anna_luvdaseamuchizz: skandal ramai la..
hehe
hasidaahmad: gedik
anna_luvdaseamuchizz: hehe..
anna_luvdaseamuchizz: ko nengok r beg2 yang cantek...kalo tedi bear ko bgi t kalo aku tgk tedi bear tu aku egt ko lak..
hasidaahmad: poyo la ko..
hasidaahmad: tgk la camner
hasidaahmad: klau aku intag
hasidaahmad: ingat
hasidaahmad: hahaha

Sunday, October 24, 2010

fobia r kalo dpt mesej..hehe

semenjak keje nieh.aku paleng fobia kalo dpt mesej dari bos aku..huhu....tensen dowh..ade je yg x betol...aisehh,..kekdg pepagi bute aku da dpt mesej tu..x len x bukn ialah kekaseh separuh mase aku..bos aku la sape g...erm time bace mesej die tu aku akn blur bebape mint.cam dunie terhenti japp sbbye aku dok fokus bace mesej die tu..haha...benci dowh..rase cam nk tutop je pon tu...tapi t kalo aku x dpt msj die susah lak an..huhu...ape guneye dpt elaun hp kan???t dpersoalkn lak...hmmm...name pun secretary...paleng aku cuak time die outstation.time die nk departure tu....aku takot sgt kalo aku terslh book flight o ape2 la...hehe...everytime die outsttn aku akn wat satu copy itenarary utk aku.so aku tau la bile die da departure sume..kire bile die da fly lega ar ckt aku nieh...huhu...tapi ade je time die outsttn die msj pasl keje...ermm...sampai bile la aku n k keje cmni ea???yg pastiye bile aku da nk kawen aku x mo keje cn da..hehe...

kakak kesayangan kuh!!

hana & mia...(act mia soh lukis munyet nth cmne aku lukes cam penguin pulok...hehe)
ari jumaat aritu..lepas balek keje & time ngh terbareng baek punye kat ats katel.teregt kat kakak kesayangn ku...aku panggel die kak je.umo die 31, ade 2 org ank mia n chacha..ank buah yg aku paleng syg..hehe...n husbnd die pn ok gler..kerek je..huhu...selalu je wat lawak bodoh..hehe...selalu je tnye aku 'eh, ko bile nak ade bf?'..hehe....citeyer cmni...kakak aku ni jatoh katel au..pastu tulang bahu die terseliuh....x ley blah an..hehe..cian die...kiteorang sume terkejut dgr..ye r kakak aku ni jenis yg kuat org yer..bak kate mak aku`tulang besi, urat dawai..'hehe....erm then aku msj la die cmni..
ana :`kak, ko cmne?da chat lom??kalo ko parah lagi mak nak anta ko g ampang puteri..(ayat perli je)..hehe...then die pun reply..
kak :`ape barang ampang puteri, soh la mak anta aku g bandung ke...huhu...weyh..datang la umh aku..lapa ni...faizal g amen chacha n mia kat ijok..belikan aku mcd ea...'....
ana : yeke..eh, umh ko kan dekat ngn mamak..oder jela mamak...hehe....
kak : ala aku da boring la mam mamak..ko dtg la cn bwk mcd....
ana : ape kejadah ye aku g umah ko mia n chacha x ade??hehe..boring r kak nengok muke ko jek..hehe
kak : t mia n chacha sampai la dlm kol 9..dtg r...jap aku call ko..

ok..setelh call sume...ikotkn bdn yg pent ni memg mls nak g..tapi sebbkn kak x penah pun x nak kalo aku mintk tolong...n die sgtlah sporting n bek kat aku...so aku call biah, g mcd n teros g umh die kat bangsar....

kak memg bek kot...time aku sekolah dulu die selalu bwk kiteorg kua...g mane2 jelah...kekdg die dating pn die ajak aku n nabiha jugak....kak memg kakak yg paleng sporting....kemane je yg aku soh die bwk..mest die bwk kiteorg...ish..memg bek la....so setakat die nk mcd tu apela sgt kan...hehe....

pastu sampai umah die je tgk tgn die dok tergantung..pastu die senyum2 je..ceit..x ley blah da besa pn nk mcd gak...pastu aku pun ckp la...
`x bole blah la ko ni kak.da besa gajah pn ley terjatoh gak an...ish3x..abh yg da byk kali terjatoh pun..tulang die x terseliuh lagi...hehe'....

'tu la aku pn x tau cmne la aku ley jatoh ni..huhu...'
'ko mimpi ko men tenis kot kak..haha'

then, time kiteorg borak tu..abg faizal, mia n chacha dtg....cam bese la aku cakap...
'chacha...cumelye......rindu acik x??hehe..'
ok..then stat la aku men ngn mia n chacha....ermm tgh2 dok men tu aku nmpk abg faizal ngh ikatkan rambut kak...gler ah romantik...ermm besye kalo dpt husband cm tu....
kak kate bes gler die dpt cuti seminggu..abg faizal la yg uruskn umh sume...anta mknn kat die time lunch...emmm..besye la an....huhu.....




Friday, October 22, 2010

help me please..

list bende yg missing in action;-
  1. charger notbuk
  2. hair band(wane pink)
  3. lipstik
  4. pin peniti yg selalu pakai g keje
cm sangat pening nk carik bende ni sume...kat mane la aku letak..korang ade nmpk x??please3x..kalo ade nmpk gtau ea...ermmm charger tu..die g mane r..balek la syg...balek ea...pleasshhh3x...huhu....raseye kalo ckp ni dorg nak balek x??hehe...penat la cari korang...balek la k...=))(sangat mengharap)

Thursday, October 21, 2010

Waktu terus berlalu
tanpa kusadari yang ada hanya
aku dan kenangan
masih teringat jelas
senyum terakhir yang kau beri untukku

Tak pernah ku mencoba
dan tak ingin ku mengisi hatiku
dengan cinta yang lain
kan kubiarkan
ruang hampa di dalam hidupku

Bila aku harus mencintai
dan berbagi hati
itu hanya denganmu
namun bila ku harus tanpamu
akan tetap ku arungi hidup tanpa bercinta

Ooh,, hanya dirimu yang pernah
tenangkanku dalam pelukmu
saat kumenangis

Bila aku harus mencintai
dan berbagi hati
itu hanya denganmu
namun bila ku harus tanpamu
akan tetap kuarungi hidup tanpa cinta

Bila aku harus mencintai
dan berbagi hati
itu hanya denganmu
dan bila harus tanpa dirimu
akan tetap kuarungi hidup tanpa bercinta

Tak pernah kumencoba
dan tak ingin kumengisi hatiku

wat2 x dengar.haha...padan muke!!

semalam jiran aku bagi salam kol 6.30 pagi...sebbye abg aku yg bijak tu g block kete die...huhu...aku dengar tp wat dek je..haha..(ade aku kesah)..lame la jugak die bagi salam tu...hehe...biaq pi la kat die...cian2...padahl bilik aku la yg paleng depan sekali...kire tingkp bilik aku ni cam dekat r kalo org bagi salam...hehe...tapi aku lepak je lam bilik...x suke r jiran aku tueh....aritu makcik belkg umh aku da sound die..gadoh la jugak dorg tu...sebbye abg tu byk sgt kete...dah tu parking suke hati die lak an...makcik tu bengang la..tp seb bek mak aku cool je...marah2 pn lepaskn kat aku...aku jela yg dengar...huhu..aku suke mak aku cm tu..ee...x suke la gadoh2 nieh..cam x ade civil je....g satu an kalo aku dok umh sorg2..then ade org bagi salam..haaa...jgn haraplah aku nk bukak pintu ok!!hehe...kalo loceng umh bunyi pun aku wat dunno je...ape nk kate eh.erm kireye aku mls la nk interpreme...hehe....kecuali kalo org yg aku knl la...cm jiran sebelah umh aku tu..cik bedah...kalo dtg umh aku mest cm kelaka je....selalu tnye ` mak ade?'..tp x jumpe pn mak, juz nak bagi barang je..huhu....bek tnye `ana ade?'..huhu...apolai cik bedah ni...

jgn boring bace entry nieh.hehe


jgn tgk almari tu...tgk aku je ok..hehe

sanggol pon x okie....hmmmm=(

haha..x lawa dowh aku..=)



arghh lantak la kalo korang borring.but i miss my long hair...waaaaaaaaaaaaaaaa.............
bak r cn balek rambut tu...huhu...boring r rambut pendek..x rase seksi cam jessica alba..haha...
nth bile nth nak panjang...=(((.

Wednesday, October 20, 2010

shiot betol la.ke aku da x ade hati nk kapel nieh??

hampeh tol la.congrate to anep sbb berjaye wat aku x ade hati kat mane2 laki..haaa...cam siot je...mane pegi dowh feeling tu???everytime nk suke kat sumone mest rase tu half way je..argghh jenoh r cmni wei..ngn sape2 pn susah nak ade hati...huhu....self confident utk kapel pn da hilang da...eee..gerammmyer..mane la bende tu pegi kan...memg shiot la anep nie.!!!!!!!susah ye aku nak suke laki sekang nie..eee...kalo aku dpt anep tu.ciapla ko.hehe

Tuesday, October 19, 2010

takot untuk berkate2 dgn ex???

before call die....

semalam kan...erm act da 2 malam aku call die n die agkat tp x mo ckp......
aku ni pulak memg da target nak call je n x kan ckp pape...yela budget ley la dgr sore die..
ley la aku melepas rindu yg da 2 tahun dok bertape lam hati aku ni..huhu..
die lak bole pulak x nak ckp kan???cam org bisu je...huhu..aku pn pe lagi cpt2 la letak..takot la...takot kene marah kene maki ngn die...erm one more takot
gf die yg agkat...wahh...mau patah luluh keciwe la aku nieh...haha...dok sorg2 nanti pn x mustahil aku ley menanges...so drpd aku dgr sore awek die..bek aku letak cepat2...tapi sampai bler nak kene call pastu letak??bile aku nk berckp ngn die nih??haa....kalo nk hangout kua lambt berani je call abh ckp nk balek lambat..tp juz nak ckp ngn anep tu je pun aku takot semacam...memg takot la..x tau nape...maybe sebab da 2 tahun kan..maybe he's already changed....aku pn da x kenal die kot kalo jumpe kat lua...sooo...haih..so susah nk lupe kat ko nila...ckpla t kalo aku call k...sebbye kalo nak tunggu aku cakap memg x terkelua la..huhu...apedaaa.....=(

Monday, October 18, 2010

nak kawen umo 28 thn.heeeeeeee

hye everyone...tetibe je rase cm nk menulis..ok dengan hati yg tenang tanpa bos di sebelah bilik..mari kite mulekan dengan bismillah...hehe....

ok..setelah berpenat lelah untuk 2 minggu yg lepas.dan setelah dtg ke opis time weekend..dpt lah cikit rilek2 skg nieh...but petang thurday nnt bos masok je...n next week on monday he's gonna fly to wuhan..yeay!!!hehe....

stori pasl kawen ni kan..cam x berani je nk jejak alam tu lagii...hehe....
x tau la nape...takot ke ape...tp my kakak kawen cam besh je aku nengok..hehe....ok kite ade lagi mase 7 tahun utk ke arah itu...so skg ni ciap2kn la badan..melulur, menyapu losyen sampai berbotol2 ke bdn, menggosok itu dan ini...juz for suami tersayang nanti...7 tahun tu lame lagi ok hana....n then yg penting nk kuros...cam pasl kuros nieh kan..aku ni skg ngh cayok2 nk kuros...teh org kampung tu every nite i minom..hehe...then makan mlm smpai kol 7 je.mlm kalo lapa mam buah je..hehe...hope sukses la...cepat la kuros oi.x saba nk tgk badan aku ni kecik..hehe....semoge teh org kampung tu berkesan~~..hehe..

Sunday, October 17, 2010

LOVE THE WAY YOU LIE ♥♥♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Just gonna stand there and watch me burn

Well that’s all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that’s all right because I love the way you lie
I love the way you lie
I can’t tell you what it really is, I can only tell you what it feels like
And right now it’s a steel knife in my windpipe
I can’t breathe but I still fight while I can fight
As long as the wrong feels right it’s like I’m in flight
High off her love, drunk from my hate, it’s like I’m huffin’ paint
And I love it the more I suffer, I suffocate
And right before I’m about to drown, she resuscitates me, she fuckin’ hates me
And I love it, “wait, where you goin’?”
“I’m leavin’ you,” “no you ain’t come back”
We’re runnin’ right back, here we go again
So insane, cause when it’s goin’ good it’s goin’ great
I’m superman with the wind in his back, she’s Lois Lane
But when it’s bad it’s awful, I feel so ashamed I snap
Whose that dude? I don’t even know his name
I laid hands on her
I never stoop so low again
I guess I don’t know my own strength
You ever love somebody so much you can barely breathe
When you with em you meet and neither one of you even know what hit em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills used to get em
Now you’re getting fuckin’ sick of lookin’ at em
You swore you’d never hit em, never do nothin’ to hurt em
Now you’re in each other’s face spewin’ venom in your words when you spit em
You push pull each other’s hair
Scratch claw hit em throw em down pin em
So lost in the moments when you’re in em
It’s the face that’s the culprit, controls you both
So they say it’s best to go your seperate ways
Guess that they don’t know ya
Cause today that was yesterday
Yesterday is over, it’s a different day
Sound like broken records playin’ over
But you promised her next time you’ll show restraint
You don’t get another chance
Life is no nintendo game, but you lied again
Now you get to watch her leave out the window
Guess that’s why they call it window pane
Now I know we said things, did things, that we didn’t mean
And we fall back into the same patterns, same routine
But your temper’s just as bad as mine is, you’re the same as me
When it comes to love you’re just as blinded
Baby please come back, it wasn’t you, baby it was me
Maybe our relationship isn’t as crazy as it seems
Maybe that’s what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much to walk away though
Come inside, pick up the bags off the sidewalk
Don’t you hear sincerity in my voice when I talk?
Told you this is my fault, look me in the eyeball
Next time I’m pissed I’ll aim my fist at the drywall
Next time there won’t be no next time
I apologize even though I know it’s lies
I’m tired of the games I just want her back
I know I’m a liar if she ever tries to fuckin’ leave again
I’ma tie her to the bed and set this house on fire

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥